Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 14:14 |

Mladi iz Visokog kroz pet dana festivala povećali svijest o važnosti u društvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Prvi omladinsko-aktivistički festival ''Kriv(a) sam'' proteklih pet dana u Visokom je okupio veliki broj mladih na različitim aktivnostima, kao što su koncerti, edukacije, sastanci s lokalnim političarima te ulične aktivnosti.

Prezentacija snage i aktivacija snage kod mladih ljudi, bio je glavni cilj festivala, navode organizatori, Udruženje ''Mladi volonteri''.

Najbitnijom aktivnošću smatraju ''Kafu sa...'' u kojoj su mladi imali priliku da postavljaju pitanja izabranim predstavnicima koji participiraju na tri nivoa odlučivanja: općinsko vijeće, kantonalna skupština i Parlament FBiH.

- Ovaj projekt je pokazao da se ostvarilo ono u šta čvrsto vjerujemo, a to je da mladi ljudi mogu mijenjati okruženje u kojem žive te da mogu utjecati na pravilno donošenje odluka kroz svoje zalaganje, aktivizam i volonterizam - navode organizatori u saopćenju.

Dodali su da je kroz ovaj festival ciljna grupa povećala svijest o važnosti u društvu te dobila osnovne upute o demokratskim alatima pomoću kojeg ima mogućnost utjecati na donošenje odluka.

Najavili su da će u budućnosti raditi na sličnim projektima kojima se kombinuju kreativne, edukativne i aktivističke aktivnosti.

Festival je podržao Institut za razvoj mladih ''KULT'' i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U samostanu u Visokom završena prva faza projekta očuvanja samostanskih rukopisa

Policijski timovi pronašli osobu iz Visokog za kojom se intenzivno tragalo po prijavi porodice 

Nevrijeme napravilo štetu povrtlarima u Visokom, Marić i Granić obećali pomoć  

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!