Bosna i Hercegovina     | 26.06.2018. 14:53 |

Nagrade sudionicima takmičenja o temi 'Ja biram pozitivne primjere!'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Udruženje 'Proslavi Oporavak' upriličilo je dodjelu nagrada osnovnoškolcima, koji su sudjelovali u takmičenju o temi 'Ja biram pozitivne primjere!'.

Osnovnoškolaci su imali priliku, kroz natječaj za foto i likovne radove, kreativno prikazati pozitivne primjere iz okruženja, te prednosti koje oni donose.

Ta kampanja imala je za cilj poticanje kreativnog i kritičkog razmišljanja kod učenika osnovnih škola i jedna je od glavnih aktivnosti obilježavanja 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama.

Iz Udruženja 'Proslavi Oporavak' zadovoljni su što su kroz tu kampanju zainteresirali osnovnoškolce, za koje kažu da su u ključnim godinama kada je riječ o svjesnosti o pozitivnim i zdravim životnim stilovima.

- Na pragu su godina kad izbori oblikuju put i pravac kojim će se njihovi životi odvijati. Veliki broj prispjelih radova govori da ipak mladi imaju šta da kažu, da se žele kreativno izraziti i podijeliti inspirativne stvari koje pronalaze oko sebe - poručili su.

Kroz predavanje i diskusiju, nakon dodjele nagrada, istaknuto je da svi kojima je pomoć potrebna mogu kontaktirati Udruženje putem besplatne i anonimne telefonske linije 0800 28 000 i web stranice www.biramoporavak.com, a vezano za načine kako pomoći prijatelju, učeniku ili svom djetetu - saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!