Bosna i Hercegovina     | 26.06.2018. 14:39 |

Bećirović-Koč: Turska je pouzdan prijatelj Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se danas s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Kočom, s kojim je razgovarao o sveukupnoj saradnji BiH i Republike Turske.

Bećirović je kazao da Bosna i Hercegovina i Turska imaju snažne političke, ekonomske, kulturne, društvene i druge veze, istkane davno, potvrđene u nedavnoj prošlosti i naglašene posljednjih godina. 

Zato je, dodao je on, obostrana potreba i interes dvije države, i naroda koji žive u njima, da se ti odnosi dalje razvijaju i unapređuju uz poštivanje ravnopravnosti  i specifičnosti svake od država. 

- Turska je najsnažniji vojni, politički i ekonomski faktor u našoj regiji i zemlja s ogromnim potencijalima. Pri tome je uvijek pokazivala dobronamjernost prema našoj državi, na isti način se odnosila prema svim njenim građanima i narodima, njegovala specifične kulturne veze sa bošnjačkim narodom, te snažno doprinosila miru i stabilnosti BiH. Bila je i ostaje pouzdan prijatelj naše zemlje – ocijenio je Bećirović.

Kazao je da je u njegovom izbornom programu, pored NATO-a i EU integracija, regionalna saradnja važan prioritet Bosne i Hercegovine, a „država Turska u svim prioritetima ima posebno mjesto“.

- Zato treba nastaviti jačati ekonomske i sve druge prijateljske odnose sa Republikom Turskom - rekao je Bećirović na sastanku, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović-Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije ukazati na globalnu važnost prevencije genocida

Bećirović: Čuvamo tradiciju slobodarske Armije RBiH koja je branila multietničku i nedjeljivu BiH

Bećirović-Murphy: Bila bi greška podcijeniti odlučnost SAD-a da zaštiti Dejtonski sporazum i BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'