Regija     | 27.06.2018. 09:26 |

Sutra predstavljanje projekta za razvoj i promociju turizma na zapadnom Balkanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) sutra će u Sarajevu  zvanično predstaviti  projekt za razvoj i promociju turizma na zapadnom Balkanu, te članove projektnog tima, planirane aktivnosti i očekivane rezultate.

Oslanjajući se na prioritete koje su postavile vlade iz regiona, Vijeće je projekt pripremilo radi unapeđenja, objedinjavanja i promocije ponuda kulturnog i avanturističkog turizma u šest ekonomija zapadnog Balkana, kako bi se povećao broj turista koji posjećuju region i doprinijelo ekonomskom rastu, zapošljavanju i konkurentnosti regiona, saopćeno je iz Vijeća za regionalnu saradnju.

 Uvodnim riječima na skupu će se obratiti Goran Svilanović, generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju i Andrea Vera, šef operacija u EU Delegaciji u BiH, pri sekciji II za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu.

Ovaj projekt je vrijedan pet  miliona eura i finansira ga Evropska unija (EU), a tokom naredne tri godine provodit će ga Vijeće za regionalnu saradnju i njegov projektni tim. 

Predstavljanje projekta bit će upriličeno u sarajevskoj Vijećnici sa početkom u 9.30 sati.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bregu: Naredne godine očekuje se ukidanje rominga na Balkanu

Bregu: Na regionu je da zadrži posvećenost saradnji

WBIF dodijelio grantove u vrijednosti od 8,2 miliona eura zemljama regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom