Kultura     | 27.06.2018. 13:55 |

Roman 'Ključ besmrtnosti' Harija Slipičevića predstavljen u Nizozemskoj

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 27. lipnja (FENA) - Bosanskohercegovački bestseller "Ključ besmrtnosti", autora Harija Slipičevića iz Mostara, predstavljen je u gradu Eindhovenu u Nizozemskoj.

Riječ je o romanu koji je u kratkom vremenu pretekao Dena Browna u prodaji i nekoliko mjeseci zaredom bio najprodavaniji naslov na online platformi za prodaju knjiga Knjiga.ba.

Pored autora, o knjizi su govorile Berka Nezić i Mirsada Hadžiegrić, dok je program glazbeno upotpunio trojac Dalida Ibrić, Adnan Jaganjac i Điđi Jankelić.

Prvo izdanje romana "Ključ besmrtnosti" rasprodano je nekoliko mjeseci po objavljivanju, čime je Slipičevićev roman u kratkom roku postao bestseller. Interes za ovaj roman prešao je granice Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Autor je trenutno u pregovorima s nekoliko velikih izdavačkih kuća iz inozemstva, no ipak, kako ističe, najvažnije mu je da roman dolazi do čitatelja.

"U gradu svjetlosti Eindhovenu bila je prekrasna noć. Zahvaljujem se svim prisutnima što su uljepšali predstavljanje mog romana. Drago mi je da su čitatelji prepoznali roman kao vrijedan i da je priča o drevnim misterijama i dalje tražena", poručio je Slipičević.

"Ključ besmrtnosti" prvi je roman mostarskog pisca s nizozemskom adresom Harija Slipičevića.

Napeta priča vodi čitatelje kroz suvremenu potragu za Knjigom mrtvih, drevnim zapisom, koji je pod zaštitom moćnog klana Ptolomejevića. Kroz splet povijesnih misterija, legendi, akcije i intrige, za Knjigom tragaju tajna društva, policijske agencije i vlade modernih zemalja.

U priču se, na svoj 33. rođendan, upliće Mac Lewit, znanstvenik i boem, dvojnik egipatskog boga Ozirisa, prvog čuvara Knjige mrtvih.

Inače, Hari Slipičević rođen je u Mostaru, a već godinama živi i radi u Nizozemskoj. Do sada je objavio dvije knjige i to "Biseri od kamena" i "Mostarac lavljeg srca".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena stota godišnjica smrti Alekse Šantića

„Srce zemlje“ Glorije Lujanović: Intimni zapisi o Lašvanskoj dolini

Godišnjica smrti književnika i novinara Dragana Šimovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo