Magazin     | 28.06.2018. 08:21 |

Dogodilo se na današnji dan

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 28. lipnja (FENA) - 

 - 1712. Rođen Jean Jacques Rousseau, francuski književnik, pedagog i politički filozof. Protivio se ograničenjima civiliziranog društva i zagovarao povratak prirodi.

- 1838. U Westminsterskoj opatiji okrunjena britanska kraljica Viktorija. Ujedinjenim Kraljevstvom je vladala 63 godine i sedam mjeseci, a doba njene vladavine poznato je kao "viktorijansko doba" koje je obilježeno značajnim ekonomskim i tehnološkim napretkom.

- 1914. U Sarajevu izvršen atentat na austrijskog prestonasljednika Franza Ferdinanda i njegovu suprugu, na koje je iz pištolja pucao pripadnik organizacije Mlada Bosna Gavrilo Princip. Događaj se smatra izravnim povodom Prvom svjetskom ratu.

- 2001. Bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, kao prvi šef države koji je predat međunarodnom sudu.

- 2006. Crna Gora postala 192. članica UN-a nakon što je Opća skupština UN-a jednoglasno odobrila rezoluciju kojom se odobrava primanje Crne Gore u članstvo.

- 2006. Umro Emil Cossetto, hrvatski skladatelj i dugogodišnji dirigent više pjevačkih zborova među kojima i Mješovitog zbora Radio Zagreba te ansambla Lado.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dogodilo se na današnji dan

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo