Stranačke aktivnosti     | 28.06.2018. 09:41 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Povodom otvorene najave nasilnog rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine koja je jučer stigla iz Zagreba i po nalogu Pantovčaka, a iz usta Bože Ljubića predsjednika tzv. Glavnog Vijeća HNS-a, vlade Udruženog zločinačkog poduhvata u sjeni, Građanski savez želi da saopšti sljedeće:

Zagrebačke prijetnje raspadom Bosne i Hercegovine ukoliko bude usvojen prijedlog Zakona o izbornim jednicima i broju mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije, a koju je jučer izrekao Ljubić, na najočitiji način svjedoči svemu onome što mi u Građanskom savezu govorimo posljednjih dvije godine: tzv. HNS u Bosni i Hercegovini sprema nasilje ukoliko se ne pristane na ultimativne zahtjeve politike udruženog zločinačkog poduhvata čiji su nasljednici.

Usvajanje zakona o Izbornim jedinicama i broju mandata stoga nije samo odbacivanje uzpeovskog ultimatuma i nepristajanje na legalizaciju dikatature klijentelističke manjine nad demokratskom većinom nego i demokratska obaveza svih onih koji su Zakon podržali u Predstavničkom domu, da započeti proces dovrše u Domu naroda, kako bi Zakon koji uistinu suzbija mogućnost nametanja aparthejda stupio na snagu.

Uostalom, ne radi se samo o zakonskoj proceduri nego i pitanju digniteta, integriteta, i samopoštovanja. Ukoliko se danas za to propusti prilika to može značiti samo jedno: da su politike koje sebe nazivaju probosanskim pristale na realizaciju plana B Dragana Čovića i prije nego što je njegovo provođenje počelo.

Stoga Građanski savez još jednom poziva SDA i Klub Bošnjaka u parlamentu Federacije BiH da se prestanu izmotavati i da bez daljnjeg odlaganja upute zahtjev za održavanje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj će Zakon o izbornim jednicima i broju mandata biti usvojen.

Nasljednicima udruženog zločinačkog poduhvata u Zagrebu i Grudama u pogledu prijetnji nasiljem i raspadom Bosne i Hercegovine, poručujemo samo jedno: čekamo vas!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'