Bosna i Hercegovina     | 29.06.2018. 12:32 |

Općina Centar realizovala projekt za Srebrenicu u vrijednosti 150.000 KM

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 29. juna (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Sakaka danas su posjetili Memorijalni centar u Potočarima i odali počast žrtvama genocida.

Sastali su se s predstavnicom Udruženja "Majke Srebrenice" Munirom Subašić i predstavnicima bošnjačke lokalne vlasti u Srebrenici.

Inače, Općina Centar je obezbijedila finansijska sredstva pomoći za održiv povratak, a vrijednost projekta je oko 150.000 KM.

- Zadovoljstvo mi je reći da je ovo aktivnost koju provodimo svake godine neposredno prije godišnjice genocida u Srebrenici. Radimo na konkretan način, upriličili smo potpisivanje važnih ugovora i pomažemo održiv povratak pojedincima, organizacijama i Udruženjima. Pored toga, pomogli smo i infrastrukturalne projekte putem općine Srebrenica, a posebna pomoć danas je  rekonstrukcija igrališta u područnoj školi u Osatu za djecu. Također, danas ćemo donirati i nephodnu informatičku opremu za školu - istakao je načelnik Ajnadžić.

Općina Centar je obezbijedila i donaciju za medžlise Islamske zajednice u Bijeljini i Srebrenici. U znak solidarnosti sa Srebrenicom Općina Centar će realizovati projekt ozelenjavanja 8372 sadnice.

- To je poruka koju mi šaljemo iz Sarajeva da želimo biti u Srebrenici - kazao je Ajnadžić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Sakaka kazao je za Fenu da je ovo nastavak kontinuiteta podrške za povratnike iz glavnog grada BiH.

- Mi danas poklanjamo jedan dio opreme za osnovnu školu u Osatu i na taj način šaljemo poruku da podržavamo mladost, i nastavak života u Srebrenici, te da je život pobjedio sve ono negativno što se dešavalo u Srebrenici. Naša dužnost i obaveza je da mi pomažemo povratak, a nisam baš siguran da smo svi dovoljno uključeni u takve projekte - kazao je Skaka.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković rekao je da je ovakva pomoć za povratnike mnogo značajna te je ujedno zahvalio na pomoći Općini Centar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo