Bosna i Hercegovina     | 29.06.2018. 15:12 |

Izetbegović i Džaferović na Savjetu načelnika SDA u Olovu

FENA Muhamed Hadžibegić

OLOVO, 29. juna (FENA) - Sjednica Savjeta načelnika općina iz reda SDA počela je danas u Olovu, a osim načelnika prisustvuju joj predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferović je prije početka sjednice rekao novinarima da je riječ o redovnom sastanku Savjeta, koji je vrlo važna asocijacija koja djeluje unutar SDA.

- Mi periodično održavamo ovakve sastanke na kojima informiramo načelnike o dešavanjima na višim nivoima vlasti i interesiramo se šta se dešava u njihovim lokalnim zajednicama - rekao je Džaferović.

Dodao je da je to prilika da od načelnika saznaju o problemima u općinama iz kojih dolaze, te šta viši nivoi vlasti mogu učiniti da život u tim zajednicama bude što bolji.

Džaferović je istakao da će i jedni i drugi uraditi sve što budu mogli kako bi i lokalne zajednice i državni nivo funkcionirali što bolje.

Prethodno su Izetbegović i načelnik Olova Đemal Memagić položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima na području općine Olovo na centralnom spomen obilježju na Trgu "Senahid Bolić Bolo", te obišli Dom kulture u Olovu čiju izgradnju finansira TIKA, a bit će gotov u oktobru ove godine.

Uskoro video

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo