Sport     | 30.06.2018. 10:58 |

Posljednji dan individualnog takmičenja na EP-u u džudu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Pretposljednjeg dana na Evropskom U-18 prvenstvu u džudu, koje je počelo u četvrtak, bit će podijeljeno posljednjih pet kompleta medalja u individualnom takmičenju.

Džudistkinje će se boriti u dvije kategorije, i to u kategoriji do 70 i preko 70 kilograma.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Anđela Jurić će se u konkurenciji do 70 kilograma boriti protiv portugalske predstavnice Andreije Serrao, a Vesna Vukoja i Hana Piralić nastupit će u kategoriji iznad 70 kilograma. Vukoja će "raditi" protiv Ruslane Bulavine iz Ukrajine, dok će Bjeloruskinja Alina Pastalouskaya biti protivnica Hani Piralić.

Za razliku od drugog dana takmičenja, kada su se džudisti borili u samo dvije kategorije, danas će se takmičiti u tri, i to -81 kg, -90 kg i +90 kg.

David Čečura i Božidar Vučurević borit će se u konkurenciji do 81 kilograma, a protivnici će im biti Francuzi Arnaud Aregba i Maxime Gael Ngayap Habou.

Srđan Ajvaz u kategoriji do 90 kilograma imat će za protivnika Vince Klijsena iz Holandije, dok će prva prepreka za Igora Vračara u konkurenciji preko 90 kilograma biti Belgijanac Yves Ndao.

Danas je posljednji dan individualnih takmičenja na Evropskom prvenstvu u džudu koje se završava sutra za kada su planirana timska takmičenja, a selekcije danas do 12 sati mogu prijaviti ekipe za timsko takmičenje kojim će se i okončati ovogodišnji kontinentalni šampionat.

Finalni blok i borbe za medalje na programu su danas od 16 sati, dok će pola sata ranije biti obavljeno žrijebanje za timsko takmičenje.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Larisa Cerić osvojila bronzu na Grand Slamu u Bakuu

Džudo reprezentativci BiH na Evropskom univerzitetskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

Anđela Samardžić donijela zlato Bosni i Hercegovini, Azerbejdžan najuspješniji

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!