Regija     | 03.07.2018. 15:35 |

Ispravka - U četvrtak radionica za zdravstvene organizacije zapadnog Balkana

FENA Saopćenje

Molimo korisnike servisa da koriste ove verzije vijesti, jer je u prethodno objavljenoj nenamjerno napravljena greška  u terminu održavanja Stručnog skupa „Poboljšanje kvaliteta u evropskom zdravstvu – Radionica za zdravstvene organizacije zapadnog Balkana“. Navedeno je da  će biti održan sutra, umjesto u četvrtak.

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Više od 100 učesnika okupit će se u četvrtak u sarajevskoj Općoj bolnici „Prim.dr Abdulah Nakaš“ na Stručnom skupu „Poboljšanje kvaliteta u evropskom zdravstvu – Radionica za zdravstvene organizacije zapadnog Balkana“.

Stručni skup kanadske akreditacijske agencije „Accreditation Canada“ suorganizuje Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) i  Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“.

- Uvjeran sam da će ovaj skup doprinijeti prije svega poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga, ali i pokretanju aktivnosti koji će BiH voditi razvoju medicinskog turizma i privlačenju pacijenata iz inostranstva koji će imati standardiziranu uslugu najboljeg kvaliteta, a Bosna i Hercegovina razvojnu perspektivu - rekao je doc.dr. Ahmed Novo.

Mišljenja je da će na skupu BiH imati šta da pokaže jer se, kako kaže, radi isti posao na način kako to radi i „Accreditaion Canada“, jedna od najboljih akreditacijskih kuća u svijetu.

- Može se reći da veoma uspješno pripremamo domaće zdravstvene ustanove za međunarodnu akreditaciju koja opet može biti značajna u procesu razvoja medicinskog turizma za koji Bosna i Hercegovina ima izuzetan potencijal - smatra Novo.

Uz predstavnike federalnog i kantonalnog ministarstva zdravstva, učesnici iz BiH, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja regije će imati priliku učestvovati u diskusijama i čuti izlaganja o aktivnostima i principima rada „Accreditation Canada“ o čemu će govoriti Alessandro Buriani iz odjeljenja ove kuće za Evropu.

Marjeta Stegel Bizjak će govoriti o iskustvima bolnice Postojna u Sloveniji, a Petar Cota o iskustvima Klinike Magdalena iz Hrvatske, saopćeno je iz Agencija za  kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Ministarstvo zdravstva RH nakon 30 godina vraća psihologe u domove zdravlja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'