Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 08:29 |

U Tomislavgradu revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 4. srpnja (FENA) - U okviru programa Pete revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, u petak, 6. srpnja, u Tomislavgradu bit će održana završna večer na kojoj će se prikazati bogatstvo hrvatskog narodnog ruha te izabrati djevojka koja najljepše nosi i predstavlja nošnju.

Reviju organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, a projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

U reviji i natjecanju sudjeluje 20 djevojaka iz cijeloga svijeta, što je i cilj programa - susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture.

Kroz kulturno-umjetnički program predviđeno je upoznavanje s hrvatskom kulturom te pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, najavili su organizatori.

Sudionice programa dolaze iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Čilea, Crne Gore, Srbije, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, a sudjelovat će i predstavnice zemlje domaćina revije, Bosne i Hercegovine.

Program će biti održan u sportskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mostar domaćin Prve revije tradicijskog ruha 'Od mora do Save'

Mostar domaćin Prve revije tradicijskog ruha 'Od mora do Save'

Započele pripreme za Sedmu reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo