Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 14:19 |

'Ljeto na Skenderiji' počinje 13. jula

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Manifestaciju „Ljeto na Skenderiji“ koja počinje 13. jula najavio je danas na pres-konferenciji direktor KSC-a Skenderija Amer Kapo.

Muzički, sportski, dječiji i drugi sadržaji odvijat će se na vanjskom platou kompleksa, u Dvorani „Mirza Delibašić“ i Domu mladih.

Kapo je najavio i velike predstojeće investicije, a najveća, milionska, jeste postavljanje ledene plohe od 1.800 kvadratnih metara (60m x 30m) na Skenderiji. Taj projekat je trenutno u fazi tenderske procedure i Kapo se nada da će Sarajevo što prije biti bogatije za taj sadržaj te najavljuje za građane povoljne uvjete korišćenja.

Najavio je i pripreme za obilježavanje pedesetogodišnjice Centra Skenderija 29. novembra iduće godine te pozvao medije da se i oni pridruže pridavanjem odgovarajućeg značaja pedesetogodišnjici, medijskim pokroviteljstvom i sl.

Danas će biti otvoren konkurs za izradu loga Centra Skenderija, a 1. augusta će zvanično biti postavljena mobilna aplikacija Centar Skenderija - Dom mladih, gdje će korisnici imati detaljne informacije o dešavanjima, programima, sajmovima i drugim sadržajima Centra Skenderija.

Cilj aktivnosti je dati Skenderiji odgovarajući značaj, a Kapo je istakao da su u međuvremenu preuređeni veliki vanjski plato kompleksa i Dvorana „Mirza Delibašić“ čiji pod je podešen tako da cijeli teren ispunjava FIBA uvjete.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U okviru priprema za sajam turizma najavljena rekonstrukcija dvorane 'Mirza Delibašić'

Otvoren Sajam bh. privrede u Sarajevu, više od 250 izlagača

Na Olimpijskom bazenu Otoka ovog ljeta uživaju svi, od najmlađeg uzrasta do treće živote dobi (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta