Stranačke aktivnosti     | 05.07.2018. 08:46 |

Priopćenje za javnost HSP-a

FENA Saopćenje

Hrvatska stranka prava (HSP) u najnovijim višemilijunskim natječajima i kupnji skupocjenih automobila vidi jedan bahati ali i očajnički čin aktualne vlasti. Kažemo bahat jer nemaju osjećaja za sirotinju i one koji jedva preživljavaju a oni vozaju luksuzne limuzine kakve nikada ne bi kupili od svojih novaca ili od očeve ušteđevine i nasljedstva koje može stati u jedan kufer ili putnu torbu. Kažemo očajnički potez jer nemaju nikakve druge gospodarske mjere kao što su izgrađene tvornice, autoputovi, zasijane poljoprivredne površine i vinogradi, stanovi izgrađeni poticajnim sredstvima stanogradnje za mlade obitelji i toliko drugih na oči svima vidljivih rezultata. Jedini rezultat je proračunska sredstva potrošiti u luksuz i usluge, u smislu potkupljivanja narodnih masa sa nekoliko pečenih janjaca i gajbi piva.

HSP smatra da je vrijeme da hrvatska oporba preuzme odgovornost od bahate vlasti i da učini sve, nakon kampanje „ne dajte mu olovku u ruke“, kada su htjeli potpisati sramotnu izdaju i Prudski sporazum, pa sada „ne dajte im osobnu u ruke“, kada su krenuli kopirati osobne iskaznice od Hrvata iz inozemstva kako bi za njih glasovali, vrijeme je i za akciju „ne dajte im službene limuzine u ruke“!? Bahatost i politička elita se može jedino ukrotiti na dan izbora, na glasačkom mjestu i glasačkim listićem. Kroz ove godine su višestruko dokazali da ne zaslužuju novi mandat i da je vrijeme za oporbu HDZ BiH. Upravo kadrovi HDZ-a su dokazali da su najveći ljubitelji limuzina i glamura, dok im narod iseljava ili šuti jer ne smije da štrajka. Kažemo ne smije, jer je neki dan objavljeno kako je specijalna policija krenula na branitelje - prosvjednike na Graničnom prijelazu Bijača kod Ljubuškog.

U posljednjim nabavama službenih vozila, objavljeno je kako je najskuplji automobil kupio Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Dekan ovog fakulteta Milenko Bevanda nije se očitovao na ovu temu i za njega ne vrijede nikakva pravila osim onih vezanih za političku moć i novac. Fakultet je potpuno naslonjen na Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar koju je godinama u višemilijunskom minusu, ali je i dalje vodi ravnatelj dr. Ante Kvesić koji mijenja džipove kao netko čarape. Ne kažemo da ravnatelj Kvesić nije u početku započeo gradnju bolnice i pokrenuo cijelu priču od dobre kampanje „Bolest ne bira – zajedno pomažemo KB Mostar“ i dovođenja poznatih tenisača Thomas Mustera i Gorana Ivaniševića u Teniski centar „Đulić“ na Široki Brijeg i brojnih drugih donatorskih akcija za tadašnji KB Mostar. Međutim, u posljednje vrijeme je podbacio kako moralno tako i poslovno i očito ga sustigla njegova akcija „Bolest ne bira“. Novi rektor prof. dr. Zoran Tomić je najavljivao u svom mandatu objedinjavanje i centralizaciju Sveučilišta u cilju ušteda i olakšavanja studija, a očito da do toga nije došlo ili je i sam upleten u autonomiju fakulteta naspram Rektorata. Ne zaboravimo i državnu zastupnicu u Parlamentu BiH dr. Moniku Tomić koja je trebala zastupati tu instituciju kako bi izašla iz financijskih dubioza, međutim u Sarajevu je neprepoznatljiva i mjesecima je nema na poslu.

Pozivamo sve mlade i studente da pokrenu studenski neposluh na fakultetima u smislu plaćanja semestara kao i ukidanja plaćanja različitih potvrda što je već pokrenuo Studenski zbor Sveučilišta u Mostaru. Neka studenti pokrenu tihi građanski neposluh i ignoriranje u smislu da ih ne pozdravljaju u hodniku prije predavanja, te da gramzive profesore prozovu za moral i savjest, a ako ne urodi plodom neka „pljunu“ na svako skupocjeno auto u sklopu Kampusa i fakulteta. Podsjećamo građanski neposluh nije zakonski kažnjivo djelo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

HSP

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HSP-a

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke prava

Priopćenje za javnost HSP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo