Stranačke aktivnosti     | 05.07.2018. 10:37 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković je pozvao vođe vladajućih stranaka da se uozbilje i odgovorno obnašaju vlast do parlamentarnih izbora, jer svađe i inaćenja donose samo nered i vode zemlju unazad.

“Neprihvatljivo je da Vlada FBiH i Vijeće ministara samo donose odluke o pražnjenju proračuna ili su svedeni na protokolarne aktivnosti. Javnost mora biti veoma zabrinuta, što parlamenti ne zasjedaju, a zastupnici i izaslanici unatoč neradu redovito primaju enormne plaće i naknade.

Istodobno se biračkome tijelu u glomaznom birokratskom aparatu podižu plaće ili daju lažna obećanja, čak i po cijenu da se prekine kreditni aranžman sa MMF-om. Naravno, čim izbori prođu te će političke varalice i bezočni manipulatori opet obećavati reforme i tražiti ispaltu tranša od MMF-a.

Ja sam uvjeren da za to ove jeseni neće imati prigodu, jer je njihova providna spletkaroška politika ogoljena i siguran sam da će mnogi od njih biti kažnjeni od birača. Bilo bi barem ljudski pristojno da sustav u državi, entitetima i županijama ne ugrožavaju i da svoje dužnosti ozbiljno i odgovorno obnašaju i privedu kraju.

Zastrašujuće je kako se valadajuće vođe hibridno svađaju i paraliziraju institucije, a s druge strane vrlo se eleganto dogovore, primjerice, oko kupovine 20 luksuznih limuzina koje koštaju milijune maraka. To je nedopustiva praksa i takva bahatost mora odmah prestati“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Crna Gora: Stranka hrvatske manjine izabrala predsjedništvo

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

HS i HDZ 1990 nezadovoljni raspodjelom državnih sredstava

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta