Bosna i Hercegovina     | 05.07.2018. 13:59 |

Iz Općine Centar novčana podrška vjerskim zajednicama u Srebrenici i Bijeljini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić je tokom posjete Srebrenici prošle sedmice, između ostalog, potpisao dva ugovora kojima se odobrava isplata finansijskih sredstava Medžlisu Islamske zajednice u Srebrenici i Bijeljini.

Sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Centar sa ekonomskog koda namijenjenog održivom povratku u BiH.

U ime Medžlisa IZ Srebrenica ugovor je potpisao predsjednik izvršnog odbora Faruk efendija Hasanović. Ovoj vjerskoj zajednici je odobreno 6.000 KM za sufinansiranje projekta izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici.

Drugi ugovor je u ime Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina potpisao predsjednik izvršnog odbora Emir Musli. Općina Centar je odobrila 8.000 KM za sufinansiranje projekta sanacije krova i krovne konstrukcije administrativnog sjedišta ovog medžlisa u Bijeljini.

- Zgradu u kojoj je smješten Medžlis Islamske zajednice u Bijeljini smo nakon proteklog rata teškom mukom vratili u naše vlasništvo. Danas u njoj živi nekoliko bošnjačkih porodica. Nije ovo prvi put da Općina Centar i Grad, te Kanton Sarajevo pružaju podršku povratnicima u Bijeljini i nadam se da ćemo nastaviti našu saradnju, najprije zbog dobrobiti povratničke populacije - kazao je Musli prilikom potpisivanja ugovora.

Potpisivanje ugovora je organizovano u prostorijama biblioteke koja je smještena u kompleksu Memorijalnog centra u Potočarima. U ime Općine Centar potpisivanju su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, vijećnica Senada Bosno, kao i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana