Bosna i Hercegovina     | 05.07.2018. 14:24 |

U sklopu akcije 'Granica' zaplijenjeni droga, oružje, municija i veća suma novca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Policije Brčko Distrikta BiH u suradnji s MUP-om RS i SIPA-om realiziraju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva „ Granica“.

Na području Brčkog, Bijeljine i Šamca realizira se 13 pretresa u odnosu na 12 osumnjičenih osoba.

Istražitelji Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu gdje koordiniraju aktivnosti u svezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

Akcija se provodi protiv osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene.

U sklopu pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od jednog kilograma opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i streljiva, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija niti detalja, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'