Regija     | 06.07.2018. 12:28 |

Dvojica Srba i Austrijanac krijumčarili migrante iz Irana i Afganistana

FENA Agencije

SPLIT, 6. srpnja (FENA) - Nakon što je u srijedu kod Imotskog zaustavila vozilo u kojemu je zatekla 12 ilegalnih migranata iz Irana i Afganistana, hrvatska je policija zbog krijumčarenja ljudi pritvorila dvojicu Srba i jednog Austrijanca.

Splitsko-dalmatinska policija u petak je izvijestila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim i 22-godišnjim srbijanskim državljanima te 41-godišnjim državljaninom Austrije, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Naime, policija je u mjestu Poljica na imotskom području u srijedu oko 21 sat zaustavila vozilo austrijskih registracija koje je vozio 25-godišnjak, a u kojemu se nalazilo 12 migranata iz Irana i Afganistana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli i borave na teritoriju Hrvatske.

Nedugo zatim u istom je mjestu zaustavljeno drugo vozilo, također austrijskih registracija koje je vozio 41-godišnji Austrijanac, a kao suvozač se nalazio 22-godišnji državljanin Srbije. Njih dvojicu se sumnjiči da su bili prethodnica prvom automobilu.

Sva trojica osumnjičenih su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, javila je Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Anušić: Hrvatski piloti dovest će u četvrtak prvih šest Rafala

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta