Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Stranke penzionera – umirovljenika BiH

Saopćenje

Danas je u sjedištu Gradske Organizacije SP/U BiH Zenica formiran Izborni štab Gradske organizacije ove stranke  u čijem sastavu su imenovani koordinatori svih predizbornih i izbornih aktivnosti ove stranke.

Izborni štab čine ugledni i dokazani stručnjaci iz različitih oblasti društvenog života Grada Zenice i Bosne i Hercegovine a koje pored uspješnih poslovnih karijera krase i visoke moralne osobine.

Na čelu Izbornog štaba Gradske Organizacije Stranke penzionera – umirovljenika BiH Zenica je iskusni i dokazani Komandant, penzionisani brigadir OS BiH Senad Pajić, koji će svoja znanja i vještine vođenja štabova, stečenih u prestižnim Akademijama NATO-a i bogatoj vojnoj karijeri, iskoristiti sa timom Doktora i magistara ( Dr.Drljević Ednan, Prof.Dr.Vukojević Dušan, mr.Topalović Hasan, mr.Mehičić Munever, …) u predizbornoj i izbornoj kampanji SP/U BiH.

Cilj je nastupiti planski, organizovano i snažno a snaga predizborne i izborne kampanje Stranke penzionera/umirovljenika BiH leži u riješenosti penzionerske populacije da svoju sudbinu i sudbinu radnika i ostalih ugroženih kategorija društva kreiraju sami. Dosta je bilo varanja,laganja,strpljenja, razumijevanja i čekanja. Penzioneri vjeruju samo sebi i nikome više.

Odlučni su da javnosti i građanima Bosne i Hercegovine predoče dokaze o svim prevarama i obmanjivanjima ove populacije koja se provodi godinama iza nas kao i o pogubnom “trojanskom” posljednjem Zakonu PIO/MIO.

“ Mi nećemo na ulicu, mi nećemo  ponižavanje i smrzavanje na montiranim protestima i nas neće više politički zastupati niko osim nas samih, SP/U BiH.

 Mi smo riješeni da uđemo u Zakonodavnu i Izvršnu vlast na svim nivoima u BiH. Mi želimo da aktivno, legitimno i neposredno učestvujemo u kreiranju svih zakonskih riješenja koja se tiču građana BiH i naše populacije.

Vrijeme kupovine “Penzionerskog glasa” za litar ulja i kilo šećera je prošlo, poručuje Pajić”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.