Stranačke aktivnosti

Saopćenje Demokratske fronte

Saopćenje

DF: Ni glasači HDZ-a ne podržavaju prijetnje metkom koje Čovićevi mediji upućuju Komšiću

Demokratska fronta oštro osuđuje prijetnje metkom koje se preko Čovićevih medijskih organa upućuju kandidatu DF-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću.

- Nakon što je Komšić dobio podršku Semira Drljevića Lovca slavnog komandata odbrane Grada Mostara, Čovićevi medijski organi počinju otvoreno da prijete Komšiću. Čovićeva propaganda glasila posljednjih mjeseci u pravilu najavljuju buduće poteze Dragana Čovića, stoga ne sumnjamo da iza svega ponovo ne stoji njihov formalni i neformalni šef.

- Podsjećamo, ovo nije prvi put da prijete iz Čovićevog tabora. Čovićev delegat u Domu naroda Parlamenta BiH početkom ove godine cinično je Komšiću poručivao kako mu želi zdravlje ukoliko se kandidira na izborima. Cinične poruke o zabrinutosti za zdravlje i prijetnje metkom nisu u duhu demokratije, i to je jasno građanima Bosne i Hercegovine koji prepoznaju nedopustivost takve politike. Radi se o porukama koje su izraz očaja i nemoći jedne politike kojoj slijedi poraz. Uviđaju to čak i oni koji su joj spremi dati glas, ali zbog takvog ponašanja spremni su sve manje i manje. Uvjereni smo u to da ih ni glasači HDZ-a ne podržavaju u tome. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.