Kultura     | 07.07.2018. 23:16 |

Na Pozorišnim igrama u Jajcu predstavilo se Narodno pozorište Tuzla

FENA Nermina Omerbegović

JAJCE, 7. jula (FENA) -“Zrno soli ili sretan rođendan, Marina” u režiji Nede Rusjan Bric, koja je i autorica teksta, koprodukcijskoprodukcijska je predstava Narodnog pozorišta Tuzla i Prešernovog gledališča Kranj koju je u subotu u Domu kulture mogla pogledati publika Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine u Jajcu.

U predstavi su isprepletene dvije priče – s tim da je  slovenska priča snimljena na filmu te se na takav način i prikazuje, a radnja koja se odvija na pozornici odnosi se na Bosnu i Hercegovinu.

Drama prati sudbinu para, razdvojenog događajima iz bliske prošlosti. Nakon 20 godina Ibrahim koji je u Sloveniji bio „izbrisani“ i bez pasoša kreće u Bosnu kako bi susreo Marinu, ženu s kojom je živio, a koja se vratila u Bosnu da njeguje oca i tamo ostala.

A tamo u Bosni Marini je rođendan. Rođendan na kojem s bratom s kojim živi i posvojenim dječakom sad odraslim čovjekom koji je došao u posjetu raspliće se prošlost, teška emotivna drama i saznaje se zašto se ona nikad nije javila čovjeku kojeg voli...

Uloge u predstavi ostvarili su: Remira Osmanović, Midhat Kušljugić, Edis Žilić, Peter Musevski, Aljoša Ternovšek i Damir Avdić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na sceni Doma kulture Jajce 'Sretni ljudi' HNK Mostar reditelja Ivana Lea Leme

Petković Liker: Ako smo iskreni prema sebi, temi i kazalištu, a najviše publici, onda je sve moguće

Zbog posljedica nevremena otkazano igranje predstave 'Hrkači' na Pozorišnim igrama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu