Sport     | 09.07.2018. 11:31 |

Testirana nova rasvjeta na stadionu Koševo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - U okviru modernizacije infrastrukture na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, okončana je realizacija projekta pojačanja rasvjete na reflektorima.

Tim povodom su predstavnici Općine Centar predvođeni načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, zajedno s predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, prisustvovali testiranju obnovljene reflektorske rasvjete, saopćeno je iz Općine Centar.

Predstavnici firme „SES“ d.o.o. Sarajevo, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, prezentirali su šta je urađeno u okviru realizacije projekta. 

- Kada smo započeli radove na stadionu zatekli smo 192 reflektora. Nakon sanacije reflektorske rasvjete na četiri stuba imamo ukupno 256 reflektora, odnosno 64 reflektora po jednom stubu. Za odigravanje domaćih utakmica neće se koristiti reflektorska rasvjeta u punom kapacitetu. Koristit će se 192 reflektora, odnosno 48 reflektora na svakom stubu - rekao je Emir Dedović iz firme „SES“ d.o.o.

Načelnik Ajnadžić je istakao zadovoljstvo što Općina Centar zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo participira u ovom veoma bitnom projektu koji ima za cilj ispunjavanje uslova za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica.

- Pojačanje rasvjete na reflektorskim stubovima bio je jedan od uslova koji su pred nas postavile svjetska i evropska krovna fudbalska organizacija FIFA i UEFA. Raduje me što smo taj uslov uspjeli ispuniti. Također smo ponosni i što smo uspjeli završiti prvu fazu ugradnje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu. Posljednji zahtjev, na kojem već radimo, je postavljanje 300 stolica u VIP loži i uređenje prostorija za novinare, što planiramo okončati u narednih mjesec dana - kazao je Ajnadžić.

Projekt modernizacije infrastrukture na stadionu na Koševu s ciljem ispunjavanja kriterija, koje propisuju FIFA i UEFA, za održavanje međunarodnih utakmica zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, koji su izdvojili po 500.000 KM za ovu namjenu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ugradnja energijski efikasne rasvjete u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Čeliću, Sapni

U toku rekonstrukcija javne rasvjete u Velikoj aleji na Ilidži

Praznična rasvjeta i ove godine u Beču

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana