Bosna i Hercegovina     | 09.07.2018. 14:36 |

Predložen pritvor za osumnjičene u predmetu 'Granica'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Postupajući tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene lišene slobode u akciji "Granica". 

Uhapšeni su državljani BiH i Srbije Markica Gojković (1978.) iz Doboja i Kristijan Gojković (1997.) iz Brčkog, te državljani BiH Rifat Šačirović (1983.) i Safet Hasikić (1985.) iz Brčkog, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Mjere pritvora prema osumnjičenima Markici i Kristijanu Gojkoviću su predložene zbog opasnosti od bjekstva, te  da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

U pogledu osumnjičenih Safeta Hasikića i Rifata Šačirovića mjera pritvora je predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovo počiniti krivično djelo ili završiti započeto.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji „Granica“ koju su po nalogu Tužilaštva BiH realizirali SIPA i MUP RS, a osumnjičeni su za organizirani kriminal povezan sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Sud BiH je uvažio prijedlog tužilaštva i odredio pritvor osumnjičenima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu 'Black Tie 2'

Akcija 'Piramida' - Borba protiv organizovanog krijumčarenja više od 600 ilegalnih migranata

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu