Sport     | 10.07.2018. 10:03 |

FIFA kaznila Vukojevića

FENA Agencije

MOSKVA, 10. srpnja (FENA) - Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka.

Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kažnjen je zbog kršenja Disciplinskog kodeksa FIFA-e jer se nakon utakmice protiv Rusije "ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa".

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu, prenosi Hina.

Istovremeno, FIFA mu je izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ukoliko se ovakav incident ponovi.

Vukojević je u svojoj isprici naglasio kako njegove poruke na društvenim mrežama nisu imale politički značaj, već su bile usmjerene Ukrajincima u znak zahvale na podršci:

"U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način", poručio je Vukojević.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Infantino u šoku zbog napada u Briselu

FIFA seli više od 100 radnih mjesta iz Zuricha u Miami

Predstavnici FIFA-e započeli posjete gradovima domaćinima Svjetskog prvenstva 2026.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo