Sport     | 10.07.2018. 13:16 |

Sportske igre mladih održane u Sarajevu, Travniku i Maglaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Osme BH Telecom Sportske igre mladih, koje su do sada obišle 24 bh. grada, u proteklom periodu održane su u Sarajevu, Maglaju i Travniku, te su ovi gradovi dobili svoje predstavnike za finalno takmičenje koje će od 7. do 11. augusta biti održano u Sarajevu.

Djevojčice i dječaci širom Bosne i Hercegovine imaju priliku da se potpuno besplatno takmiče u deset različitih sportova, ali ono najbitnije, da se međusobno upoznaju te da steknu nove prijatelje. Igre već dugi niz godina organizuju takmičenja gdje je učešće dozvoljeno svima, te djevojčice i dječaci putuju iz grada u grad kako bi ostvarili svoj plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu.

Zajedničkim projektom Sportskih igara mladih i Košarkaškog saveza BiH, „Fer igra za fer djetinjstvo“ koji se organizuje uz finansijsku pomoć na terenima, djeca uče o fer pleju, toleranciji, inkluziji, prijateljstvu te svim onim lijepim stvarima koje čine djetinjstvo. Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

U glavnom gradu BiH su se djevojčice i dječaci takmičili u malom nogometu, šahu, stonom tenisu, odbojci te rukometu. S obzirom na vremenske neprilike u prethodnom periodu, takmičenja u odbojci na pijesku, tenisu i uličnoj košarci će biti održana prije održavanja velikog finala u Sarajevu.

Igre će u narednom periodu biti održane u Zenici, Srebreniku, Tuzli i Bugojnu. Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu okupit će više od 1.800 djevojčica i dječaka iz čitave BiH, a najuspješniji mališani predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim danima Igara u Splitu gdje će se boriti za titulu najboljih u regionu. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije