Bosna i Hercegovina     | 10.07.2018. 15:09 |

Uhapšene dvije osobe u Sarajevu zbog droge

FENA Saopćenje

SARAJEVo, 10. jula (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, započeli su danas s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „Duga“ na području KS-a, a vezano za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području općina Stari grad i Novo Sarajevo, te su uhapšene dvije osobe iz Sarajeva incijala Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god) koja se sumnjiče za pomenuto krivično djelo. 

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od 5.000 kom. tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „extazi“, cca. kilogram materije koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu „anfetamin“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode  u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Španska policija uhapsila tri osobe zbog prisiljavanja migranata da skoče u more

Uhapšen S. A. zbog 15 teških krađa na području Tuzle i Srebrenika

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!