Kultura     | 11.07.2018. 14:40 |

Livno spremno za tradicionalno 'Livanjsko kulturno ljeto 2018'

FENA Saopćenje

LIVNO, 11. srpnja (FENA) - U organizaciji grada Livna te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Luke Čelana, u četvrtak, 19. srpnja, bit će upriličeno otvaranje tradicionalne manifestacije pod nazivom "Livanjsko kulturno ljeto 2018" koja će trajati do nedjelje, 12. kolovoza, ove godine.

Svečano otvorenje će se održati u Gradskom parku na platou ispred zgrade Narodnoga sveučilišta u 20.30 sati gdje će biti upriličen prigodan glazbeni program uz nastup livanjskih glazbenika, te koncertom splitskog glazbenika Gorana Karana i benda Vagabundo.

Program se nastavlja u petak, 20. srpnja, u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica i to monodramom glumca Roberta Kurbaše pod nazivom "Ispit savjesti".

U nedjelju, 22. srpnja, na ljetnoj pozornici kod Narodnog sveučilišta svoj koncert pod nazivom "Sve moje ljubavi"održat će Meri Cetinić.

Za najmlađe sudionike Mali teatar Mostar i akademski glumci Ivo Krešić i Igor Vidačković u utorak, 24. srpnja, u dvorani Narodnog sveučilišta održat će predstavu za djecu "Abeceda Književnosti" kao poučnu komediju, a dan kasnije u istoj dvorani predstavu "Tri munjana cara" donosi dramska scena kazališta "Virko" iz Šibenika.

Kazališnu predstavu "Mrginji u glavi" u petak, 27. srpnja, izvest će Klub kulture Libuša iz Ljubuškog, a 28. srpnja bit će upriličena smotra folklora naziva "Kad zapivam niz livanjsku stranu" na Trgu kralja Tomislava.

U srijedu, 1. kolovoza, u kino dvorani Narodnog sveučilišta biti će prikazan animirani film "Izbavitelj", a dva dana kasnije, 3. kolovoza, glumci zagrebačkog teatra Rugatino priredit će kazališnu predstavu "Za umrijeti od smijeha".

Kazališna predstava "Neboder" bit će održana u srijedu, 8. kolovoza, koju izvode domaći glumci dramske scene "Cleuna" iz Livna, a u četvrtak 9. kolovoza harmonikašica i kompozitorica Merima Ključo i vodeći pijanist i jazz glazbenik na ovim prostorima Matija Dedić, na ljetnoj pozornici kod Narodnog sveučilišta održati će svoj koncert.

Za kraj i zatvaranje ovogodišnjeg programa "Livanjsko kulturno ljeto 2018" svoj koncert, na ljetnoj pozornici kod Narodnog sveučilišta, 12. kolovoza, održat će klapa Contra iz Splita.

"Predstave, koncerti, poezija, ples, zabava, smijeh... sve to posjetitelje čeka u bogatom programu ovogodišnjeg Ljeta", priopćili su organizatori.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Goran Karan otvorio Livanjsko kulturno ljeto

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo