Bosna i Hercegovina     | 11.07.2018. 18:45 |

Volonteri EMMAUS radnog kampa čistili Memorijalni kompleks u Potočarima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Više od sedamdeset volontera, učesnika 13. EMMAUS - Međunarodnog omladinskog radnog kampa danas su čistili Memorijalni kompleks u Potočarima.

Nakon što su gotovo svi gosti napustili prostor kompleksa, volonteri su obišli svaki njegov dio i pokupili smeće koje su zatekli, saopćeno je iz EMMAUS-a.

Prva aktivnost koju volonteri obavljaju u sklopu radnih aktivnosti već 13. godinu jeste čišćenje Memorijalnog centra i cjelokupnog područja oko spomen sobe te hale nekadašnje fabrike akumulatora. Ovu aktivnost volonteri iz cijelog svijeta već godinama obavljaju kako bi pokazali prije svega društvenu odgovornost a onda i poštovanje prema žrtvama genocida.

Žele da pošalju svima poruku da se Srebrenica nikada ne zaboravlja i da se žrtve pamte.

U toku kampa koji traje od 10. do  24 jula volonteri će učestvovati u izgradnji ambulante u Potočarima, unutrašnjem uređenju kuća i okućnica za korisnice projekta “Ljubav za majke Srebrenice”, podjeli obroka za socijalno ugroženo stanovništvo na području Srebrenice i Bratunca u okviru projekta “Jedan obrok dnevno”, pružanju pomoći u rekonstrukciji Centra za mlade “Pivnica” u Srebrenici, te u mnogobrojnim drugim aktivnostima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Umihanić: Izvršeni pregledi 130 mališana u Novoj Kasabi

Podrška Vlade TK organizacijama koje pomažu migrantima (VIDEO)

Volonteri EMMAUS-a očistili kompleks Memorijalnog centra u Potočarima

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!