Bosna i Hercegovina     | 12.07.2018. 12:07 |

Predložen jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Ejuboviću, vozaču BWM-a koji je izazvao nesreću 29. juna na autoputu A-1 u kojoj su tragično poginule tri djevojke, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je pritvor predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

- Almir Ejubović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba. Čekamo odluku suda - kazala je Bavčić.

Nakon što se 29. juna velikom brzinom BMW-om zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile, kada su poginule tri djevojke, Ejubović je smješten u bolnicu "Prim. dr. Abudulah Nakaš" zbog prijeloma pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Uhapšen je nakon što je otpušten iz bolnice.

Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih uhapšenih u akciji Start

Više od 30 poginulih u udesu autobusa u Maliju

Troje mladih poginulo u saobraćajnoj nesreći na putu Bar-Ulcinj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'