Ekonomija     | 12.07.2018. 14:09 |

Završeno postavljanje 15 plastenika za poljoprivrednike iz Centra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Još 15 domaćinstava s rubnih dijelova sarajevske općine Centar dobilo je plastenike, površine 50 kvadratnih metara sa dodatnom opremom, čija montaža je okončana.

Općina Centar godinama provodi projekt "Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika", a takav vid poticaja je izuzetno značajan, posebno zbog toga što se donacije ne dodjeljuju u novcu već u sredstvima i alatima za rad sa kojima će biti stvarane nove vrijednosti.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar osigurano je 35.000 KM za nabavku plastenika koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima - socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U aprilu je 14 domaćinstava sa Kromolja, Slatine, Grdonja, Panjine kule i Nahoreva dobilo od Općine plastenike, a pošto su rebalansom općinskog budžeta za 2018. osigurana dodatna sredstva za još 15 plastenika ponovo je raspisan javni poziv zainteresiranim stanovnicima Centra koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju.

Nakon provedene procedure odluku o dodjeli plastenika donio je općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja je izvršila uviđaj i izvršila bodovanje. Tako su plestenike dobili i stanovnici mjesnih područja Kromolj, Nahorevo, Breka i Hrastovi: Vasilj Rašević, Fahro Memišević, Nurko Bukarić, Senad Smajić, Kasim Samouk, Amer Ahmetspahić, Ibro Pandžić, Mihajlo Vračić, Fehrija Branković, Šemso Biogradlić, Ramiz Hodžić, Edina Hajdar, Sedika Džemidžić, Hasija Patković i Rajko Petrović.

Postavljanje ovih 15 plastenika izvršili su radnici firme "Nermaris" iz Gračanice, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!