Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 13:51 |

Rektori privatnih spremni na suradnju s javnim sveučilištima (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 13. srpnja (FENA) – Na sjednici Skupštine Asocijacija rektora privatnih sveučilišta, koja je održana u petak u Mostaru, razmatrano je financiranje visokog obrazovanja kao i identifikacija sadržaja visoko obrazovnih institucija, odnosno planova i programa tih institucija u funkciji potreba tržišta rada.

 Predsjedatelj Asocijacije rektora privatnih sveučilišta Mirko Puljić istaknuo je kako sveučilišta u privatnom vlasništvu međusobno surađuju, a dokaz tome je, kako je kazao, postojanje spomenute asocijacije koja je osnovana polovinom prošle godine.

 Dodao je kako su spremni na suradnju s javnim sveučilištima o čemu su poslali pismo predsjedniku Rektorskog zbora javnih sveučilišta, no još uvijek nisu dobili odgovor.

- Zapažamo da tu ima nekih disonancija između javnog i privatnog sektora u visokom obrazovanju - istaknuo je Puljić, ponovivši kako su izrazili spremnost da surađuju kako bi studenti imali ujednačeniji tretman.

 Na pitanje koliko privatnih sveučilišta djeluje na razini države, Puljić navodi kako o tome postoje različiti podatci, ali da Asocijacija broji sedam sveučilišta/univerziteta iz BiH, prvenstveno iz Federacije BiH.

 Ustvrdio je kako nastoje uključiti i sveučilišta iz Republike Srpske, ali da to ne ide tako lako jer su regulacije visokoobrazovnih aktivnosti na različitim razinama.

Pojasnio je kako je to Republika Srpska regulirala na razini entiteta, dok je u Federaciji BiH donošenje zakona i propisa, po tom pitanju, na razini županija što je, kako je zaključio, određena razlika koja komplicira stvari.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1987

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1N1oi5LdD9rfniEVI5HgYSQLnEbGfUue-?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Šapić: Ako ne bude većine, izbori za beogradsku Skupštinu krajem svibnja

Srbija: Oporba tvrdi da SNS nema većinu u Skupštini, Beograd na rubu novih izbora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo