Bosna i Hercegovina     | 14.07.2018. 13:30 |

Kulturno-edukativni i sportski susreti imama u Sarajevu od 15. do 19. jula

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Dvadeseti kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) bit će održani u Sarajevu od 15. do 19. jula uz brojne i zanimljive sadržaje.

Organizatori Susreta - Udruženje ilmijje i Odbor za sport ovog udruženja, ove su godine pripremili bogat program, uključujući predavanja, druženja i posjete znamenitostima glavnog grada BiH.

Učesnici ovogodišnjih susreta jedan će dan biti i gosti Goraždanskog muftijstva, te će tom prilikom posjetiti znamenitosti Višegrada, Goražda, Ustikoline i Foče.  

U okviru sportskog programa 20. susreta, bit će održana takmičenja u futsalu, košarci, odbojci, atletici, stonom tenisu, šahu i streljaštvu.

Očekuje se da će na ovogodišnjim jubilarnim susretima u Sarajevu učestvovati više od 250 imama - predstavnika svih okružnih odbora Udruženja ilmijje, odnosno uposlenika muftijstava, medžlisa i institucija iz BiH, Sandžačkog muftijstva, Islamske zajednice iz Crne Gore, ekipa imama iz bh. dijaspore, te ekipa uposlenika Rijaseta IZBiH-a, raspoređenih u 14 ekipa.

Takmičenja će se održavati u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, dvorani Pete gimnazije na Dobrinji, prostorijama Studentskog centra u Nedžarićima, streljani Streljačkog kluba Ilidža te na Gradskom stadionu u Goraždu, koji će ugostiti atletska takmičenja.

Okupljanje učesnika je u nedjelju, 15. jula, kada će se održati i ceremonija otvaranja  20. kulturno-edukativnih i sportskih susreta u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Nakon otvaranja počinju i takmičenja u futsalu i košarci, dok će se takmičenja u ostalim disciplinama odvijati u narednim danima, do četvrtka, 19. jula za kada su planirani finalni susreti u timskim sportovima, kao i proglašavanje najboljih koje očekuju diplome, pehari i medalje, te zatvaranje jubilarnih susreta.

Ove susrete od 1998. godine organizuje i priprema Udruženje ilmijje i Odbor za sport Udruženja ilmijje, čija je ideja-vodilja bila i ostala druženje i upoznavanje uz kulturno-edukativne i neizostavne sportske aktivnosti, saopćeno je iz Medžlisa IZ Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Islamska zajednica: U Sarajevu podijeljeni ramazanski prehrambeni paketi i bonovi

Muftija zagrebački ef. Hasanović: Divno je imati braću i prijatelje poput Katara i emira Al-Thanija

Na današnji dan imenovan prvi reisu-l-ulema u Bosni i Hercegovini

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana