Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 14.07.2018. 14:02 |

Hasanović: Transfer Todorovića je potpuno čist i jedan od najvećih u Slobodi

FENA

TUZLA, 14. jula (FENA) – Novopečeni igrač austrijskog Red Bull Salzburga, bh. reprezentativac Darko Todorović, jučer je bio starter u novom klubu u prijateljskoj utakmici s Utrechtom (1:0), a započeo je utakmicu i u maloprije završenom ogledu s francuskim Rennesom (3:0).

Time su naš nogometaš i prošlogodišnji polufinalist Evropske lige, Red Bull Salzburg, na indirektan način opovrgli pisanja pojedinih bh. medija da će Todorović uskoro na posudbu u neki drugi klub.

I dok mladi igrač, doskora branič Slobode, uživa u ostvarenju „dječačkog sna“, u Tuzli se špekulira s visinom transfera, a brojne „sveznalice“ tvrde da je riječ o „loše obavljenom poslu“, da su transfer "obavile srbijanske agencije", te da u svemu „neko lovi u mutnom“.

Dok u Slobodi, držeći se dogovora s Austrijancima, ne žele izaći u javnost oko detalja transfera, Feni je neke detalje objasnio suvlasnik Agencije koja je obavila prelazak Todorovića u redove trostrukog prvaka Austrije, Ahmed Hasanović.

Rekao je da je logično što je na službenoj stranici novog kluba desetak dana pisalo da je Todorović na testiranju, jer još nije dobio radnu dozvolu radi zdravstvenog osiguranja, a u Red Bull Salzburgu ne žele da krše zakonske propise.

- Mnogi koji se bave transferom, nemaju ni osnovne informacije o poslu i pokazuju, ustvari, da su ovom poslu nevični. Cjelokupuni transfer obavila je bosansko-njemačka agencija Agencija Klub-7 Abensberg. Agencija radi više od 10 godina, a u Njemačkoj je vodi Andreas Kraus. Nije bilo posrednika, a Sloboda nam je ukazala veliko povjerenje, jer je i njima stalo da sve bude urađeno profesionalno i transparentno – kaže za Fenu Ahmed Hasanović, suvlasnik Agencije i njen agent.  

Kada je riječ o visini transfera, kaže da se radi o odlično obavljenom poslu, jer je u pitanju jedan od najvećih transfera u istoriji tuzlanskog kluba.

Prije Todorovića, veći ugovor ostvaren je jedino prilikom odlaska Mirze Mešića prije nepunih 20 godina u Nantes (Francuska). Nikada nije tačno objavljeno koliko je bio "težak" spomenuti transfer, a spominjala se suma od oko 500.000 eura.

Hasanović kaže da je visina Todorovićevog transfera manja od sumnje koju je pretpostavio Transfermark, ali da će "lavovski dio" pripasti Slobodi, koja ima pravo i na procenat od eventualnog narednog transfera Todorovića.

Po njegovim riječima, sukladno ugovoru i praksi u zemljama EU, novac od trasfera bit će uplaćen na račun Slobode, najvjerovatnije tokom iduće sedmice. Tek tada se može objaviti iznos visine transakcije, ukoliko to poslovna politika Slobode predviđa.

-Austrijanci su iz svojih razloga tražili da se ne objavljuje vrijeme potpisivanja ugovora, ali evo ponovit ću da je ugovor potpisan 28. juna. U međuvremenu, pojedinci iz Tuzle i drugi slali su mailove Austrijancima i nema šta nisu nudili i govorili protiv kluba i naše agencije, pokušavajući da pokvare Slobodin „posao godine“. No, u Red Bull Salzburgi ne sjede amateri, nego profesionalci koji znaju prepoznati istinu od podvale – zaključio je Hasanović u razgovoru za Fenu.

U Slobodi, unatoč svemu, zadovoljno trljaju ruke, jer će od novca što ga očekuju kao „ozebli sunce“, riješiti brojna dugovanja i olakšati buduće poslovanje.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vijeće mladih FBiH: Mladi moraju biti prioritet svih političkih aktera

Predložen pritvor za osumnjičenog u okviru operacije 'Transfer'

Zvonimir Begić novo pojačanje Širokog

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'