Stranačke aktivnosti     | 15.07.2018. 09:46 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Generali Armije Republike Bosne i Hercegovine Hasan Efendić, Kadir Jusić i Mustafa Polutak dali su punu podršku kandidaturi dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Istaknuli su da se Denis Bećirović kroz svoj rad i djelovanje beskompromisno zalaže za izgradnju evropske, demokratske, socijalne i pravedne države Bosne i Hercegovine. Denis Bećirović ima hrabrost da učini sve da naša država krene naprijed i ubrza svoj put u Evropsku uniju i NATO savez. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.

„U vrijeme presudne borbe za opstanak i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. godine izvršavali smo vrlo složene i odgovorne komandne i druge dužnosti u Teritorijalnoj odbrani i Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Sve svoje mogućnosti i vojna znanja koristili smo za mobilizaciju i angažovanje patriotskih snaga za odbranu cjelovitosti i multietničnosti  naše domovine, kao i za očuvanje njenog međunarodnog pravnog subjektiviteta. Naš rad i djelovanje bio je utemeljen i na Platformi Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima.

Pratili smo parlamentarni rad i djelovanje Denisa Bećirovića koji je svojim korisnim i pravovremenim inicijativama i prijedlozima mnogih zakonskih rješenja na nas ostavio utisak beskompromisnog i nekorumpiranog čovjeka koji se zalaže za demokratsku i proevropsku Bosnu i Hercegovinu. Na vrijeme je prepoznavao i oštro reagovao na svaku antibosansku inicijativu.

Našu podršku Denisu Bećiroviću dajemo jer smo uvjereni da je posvećen izgradnji evropske, socijalne i pravedne države Bosne i Hercegovine. Podržavamo ga zbog toga što ne krije da mu je država najvažniji prioritet i što poštuje nacionalne, vjerske i druge vrijednosti našeg društva.

U Denisa Bećirovića imamo povjerenje da će, kao novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, svojim idejama, prepoznatom upornošću i hrabrošću, a posebno realizacijom svog Izbornog programa učiniti sve da naša država krene naprijed i da ubrza integracije u Evropsku uniju i NATO savez. Uvjereni smo da će sa njim na čelu Bosna i Hercegovina postati pravno uređenija i ekonomski prosperitetnija kako naša mladost ne bi nastavila odlaziti širom svijeta u potrazi za radnim mjestima.

Uvjereni smo da će uraditi sve što bude u njegovoj moći da naša država ima profesionalnije, modernije i operativnije Oružane snage.

Podržavamo njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa željom da mu i građani Bosne i Hercegovine na oktobarskim izborima daju punu podršku i zasluženo povjerenje. Želimo mu uspješnu izbornu kampanju i ostvarenje izbornog cilja“, navodi se u pismu.

Generali Efendić, Jusić i Polutak vršili su odgovorne komandne dužnosti u Teritorijalnoj odbrani i Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Između ostalog general Efendić je vršio dužnost komandanta TO RBiH, general Jusić komandant Trećeg korpusa, a general Polutak komandant Četvrtog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom