Stranačke aktivnosti     | 15.07.2018. 14:57 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održan koncert u znak sjećanja na propali pokušaj vojnog udara u Turskoj pod nazivom Junačke pjesme. Najviši zvaničnici BiH iz reda SDA te Islamske zajednice događaju su pokušali dati državni legitimitet prisustvujući mu u ime države.

Ne vidimo problem u činjenici da SDA daje podršku čemu hoće, ali ako uzurpira državne ovlasti da u ime države da legitimitet Erdoganovom režimu i njegovoj borbi za apsolutizam u Turskoj, onda je to na simboličkoj razini slično onome što se u Turskoj desilo prije dvije godine. SDA nije država!

U isto vrijeme dok oni slave, u turskim zatvorima leži na hiljade Turaka i Turkinja nevino optuženih da su pomagali državni udar, a ustvari su bili samo kritičari Erdogana i njegove partije.

Podsjećamo, osnivači SDA, uključujući i Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika BiH, su prije rata bili žrtve progona kao neistomišljenici režima. Umjesto da se na osnovu toga odrede za podršku nevinima u turskim zatvorima, oni podržavaju one koji su ih zatvorili.

Ovakvim potezom doprinose i rastu separatističkih tendencija u državi te međuetničkom nepovjerenju i to u izbornoj godini. Neodgovorna, štetna politika kakva od njih nije iznenanuđujuća, ali im na nju ne daju pravo državne funkcije koje obnašaju, oni ih zloupotrebljavaju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo