Servisne informacije     | 16.07.2018. 12:56 |

U Stocu u 11.00 sati temperatura 31 stupanj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Ivan-Sedlo 17, Sokolac 18, Bugojno 21, Sarajevo, Zenica i Srebrenica 22, Jajce 23, Sanski Most i Zvornik 24, Bihać, Livno, Tuzla i Bileća 25, Gradačac, Banja Luka, Bijeljina i Doboj 26, Mostar 27, Grude i Trebinje 29, Stolac 31 stupanj. 

U Bosni i Hercegovini danas se veći dio dana očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno naoblačenje. Poslijepodne, razvojem oblačnosti u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim djelovima, padavine samo ponegdje. U Hercegovini bez padavina. U večernjim satima i u noći sa ponedjeljka na utorak intenzivniej padavine sa zapada.

Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera, a poslijepodne na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta