Kultura     | 16.07.2018. 16:21 |

Festivalskim učešćem u Baru okončana umjetnička sezona zeničkog BNP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Učešćem na 31. međunarodnom festivalu "Barski ljetopis" 2018. zvanično je okončana 68. umjetnička sezona Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

To je pozorište u Baru nastupilo s predstavom "Romeo i Julija", rađena prema čuvenoj tragediji Williama Shakespearea, u režiji Selme Spahić.

U predstavi igraju glumci iz ansambla BNP Zenica, kao i gostujuće glumice i glumci: Lidija Kordić, Enes Salković, Muhamed Bahonjić, Uranela Agić-Burina, Saša Handžić, Mehmed Porča, Benjamin Bajramović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nusmir Muharemović, Zlatan Školjić, Adis Mehanović, Siniša Vidović, Selma Mehanović i Alban Ukaj.

Početak 69. umjetničke sezone BNP Zenica se očekuje u septembru premijernom izvedbom međunarodnog koprodukcijskog projekta "Bure baruta", prema tekstu Dejana Dukovskog i u režiji mlade makedonske rediteljice Nine Nikolić, te u partnerstvu BNP Zenica, Makedonskog narodnog teatra Skoplje i Skoplje Film Studija, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BNP Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan koncert ansambla violončelista 'Cellissimo' u Zenici

BNP Zenica predvodi dvogodišnji međunarodni projekt 'Feminističko čitanje klasika'

Prvi samostalni koncert sevdalinki zeničkog hora Art Sonore u višeglasnoj i 'a capella' izvedbi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo