Stranačke aktivnosti     | 17.07.2018. 12:00 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Partija demokratskog progresa snažno podržava inicijativu „5 + 5 feninga“ podsticaja za otkup pšenice narodnog poslanika i kandidata SzP za predsjednika Republike Srpske Vukote Govedarice koja je upućena Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pored 5 pfeninga koje Vlada izdvaja za otkup pšenice, pomenutom inicijativom bi se osiguralo još 5 pfeninga dodatkog podsticaja za kilogram pšenice čime bi se pomogla ratarska proizvodnja u Republici Srpskoj. Očekujemo od Vlade Republike Srpske da u narednih nekoliko dana pozitivno odgovori na inicijativu „5+ 5 feninga“ i time poveća izdvajanja za ratare.

S obzirom da je žetva pšenice u Republici Srpskoj pri kraju a cijena otkupa pšenice nije dovoljna da ratari pokriju troškove koje su imali u procesu proizvodnje, mišljenja smo da bi Vlada Republike Srpske trebala prihvatiti inicijativu Vukote Govedarice.

Partija demokratskog progresa smatra da je Grad Bijeljina pozitivan primjer pomoći ratarskoj proizvodnji, jer je prije nekoliko dana Bijeljina iz Agrarnog fonda izdvojila 2 feninga po kilogramu otkupa pšenice kako bi pomogla ratarsku proizvodnju u ovom gradu, te očekujemo da Vlada Republike Srpske slijedi primjer Grada Bijeljine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana