Sport     | 17.07.2018. 16:36 |

Rukomet - Vogošća - Borac mogući par trećeg kola Challenge kupa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Rukometaši Vogošće Poljine Hills će u trećem kolu EHF Challenge kupa u novembru igrati s pobjednikom susreta drugog kola u kojem se sastaju HC Baki iz Azerbejdžana i banjalučki Borac m:tel, odlučeno je danas žrijebom u Beču.

S obzirom na to da je ekipi Azerbejdžana ovo prvi evropski nastup velike su šanse da će ekipa Vogošće za protivnika dobiti bh. predstavnika, banjalučki Borac, saopćeno je iz vogošćanskog kluba. 

- Ove godine, pod pretpostavkom da RK Borac m:tel prođe drugo kolo što se iskreno nadamo i želimo, ždrijeb nam je išao na ruku za razliku od prethodnih godina. Troškovi bi bili puno manji. Borac m:tel nam je poznat protivnik, to su naši sportski prijatelji i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat i plasirati se među 16 najboljih ekipa EHF Challenge kupa, što bi i bio najveći rezultat našeg tima u Evropi - izjavio je predsjednik kluba Fetah Kadrić.

Kada je u pitanju takmičenje za rukometašice, prvakinje BiH Grude igraju u EHF kupu, a u prvom kolu se sastaju s njemačkom ekipom TusSies Metzingen. Rukometašice Krivaje će u prvom kolu Challenge kupa igrati s portugalskom ekipom Alavarium/Love Tiles.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!