Stranačke aktivnosti     | 20.07.2018. 11:04 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Televizija Kantona Sarajevo (TVSA) je 18. jula u emisiji „BH Dnevnik“ ugostila Harisa Zahiragića, člana Upravnog odbora UNSA, a povodom Nacrta kodeksa o odijevanju i ponašanju na Univerzitetu u Sarajevu. Tokom razgovora sa Zahiragićem o ovoj temi, prikazani su televizijski inserti sa rasprave o kodeksu na Fakultetu političkih nauka, u kojima su bez zaštite identiteta prikazani studenti koji prema aktuelnom Nacrtu kodeksa nisu prikladno odjeveni ili se ne ponašaju.   

"Tokom spornih inserata TVSA doslovno je upirala prstom u studente koji su došli na raspravu i protive se ovakvom Nacrtu kodeksa, uz degutantne komentare na račun tijela studentica koje prikazuju. Osim toga, komentar na odijevanje prepušten je gostu Harisu Zahiragiću, jednom od najgorljivijih pobornika ovakog Kodeksa, a da pri tome nije pružena jednaka prilika u studiju nekom suprotnog stajališta", rekao je Vibor Handžić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke Sarajevo.

Tim povodom iz Naše stranke traže javno izvinjenje upravljačke strukture Televizije Kantona Sarajevo, te ostavku uredništva Informativnog programa TVSA.

"TVSA se finansira iz budžeta Kantona Sarajevo i već dugo je potresaju afere koje dokazuju da je ovaj medij pod direktnom političkom kontrolom SDA. Samim tim, i da se ne finansira iz budžetskih sredstava, način na koji se prilozi kreiraju nije profesionalno, jasno zauzimaju (političku) stranu i to mora biti sankcionisano i od strane Regulatorne agencije za komunikacije. Tražit ćemo da se tom mediju ukine budžetsko finansiranje sve dok se ne razriješe dugogodišnji problemi u ovoj kući koju finansiraju građani KS, te stavi apsolutno van političke kontrole. Studente zbog odijevanja niko ne smije stavljati na stub srama", rekao je Handžić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo