Bosna i Hercegovina     | 20.07.2018. 10:55 |

Opozicija u RS-u tvrdi da je 'vlast počela da slika i kraj svoje sramote'

FENA Dušica Stanojević

LAKTAŠI, 20.jula (FENA) – Mladi iz stranaka opozicije u Republici Srpskoj danas su kritikovali činjenicu da su entitetski ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora "Puteva RS-a" Nenad Nešić u Glamočanima kod Laktaša ozvaničili početak uklanjanja naplatnih kućica na magistralnom putu Banja Luka-Klašnice, a koje nikada nisu bile u funkciju te upitali ko će za to odgovarati.

-Zamislite, gospoda došla da svečano otvori rušenje naplatnih kućica, u koje je uloženo oko 3,5 miliona, oko dva miliona za izgradnju i sada 1,5 milion KM za rušenje. Na ovom mjestu se dogodilo više 50 saobraćajnih nesreća, a izgubljena su dva života – rekao je Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banja Luka.

Kaže da su ove nelegalno izgrađene naplatne kućice na brzom putu, izazvale sigurnosne probleme u saobraćaju i pokazale neodgovorno trošenje budžetskog novca.

Nakon što su svojevrsnim performansom, u kojem su "presjekli svečanu vrpcu", ismijali današnji potez predstavnika Ministarstva saobraćaja i „Puteva“, Stanivuković je istakao da je nevjerovatna situacija da se vlast u RS-u „počela slikati kraj svoje sramote“.

Za novac koji je, kaže, bačen na ovaj način mogli su napraviti mostove, škole ...

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić je rekao da su naplatne kućice podignute neleganlo, bez saglasnosti njegovog resora.

- Nažalost, niko nije odgovarao, tužilaštvo je reklo da niko nije kriv – dodao je on.

Direktor "Puteva RS-a" Nenad Nešić naveo je da će radovi na uklanjanju kućica trajati 45 dana, a da je za dugo čekanje da do toga dođe odgovorna Kancelarija za žalbe BiH.

Za Stanivukovića je rekao "da ništa ne radi, a da blati druge”.

Po podacima policije, na tom mjestu je u proteklom periodu bilo 49 saobraćajnih nezgoda, od čega dvije sa smrtnim posljedicama, zbog, kako je ustvrdio, pojedinačne krivice učesnika u saobraćaju.

Aktivnosti opozicije su na panoe nazvane, „zid srama“, postavili novinske članke, koji govore o posljedicama saobraćanih nesreća kod nelegalno izgrađenih naplatnih kućica u Glamočanima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Tihanouskaja: Smrt Navaljnog je 'zeleno svijetlo' za režimska ubistva političkih zatvorenika

Vučić: Nikada se nije dogodilo da opozicija traži sankcije protiv predsjednika

U Banjoj Luci održana 'skupština na otvorenom': Neće se dozvoliti ponižavanje NSRS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo