Servisne informacije     | 23.07.2018. 08:49 |

U BiH danas pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje u centralnoj Bosni.

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 10 stepeni, Sokolac 13, Ivan-sedlo 14, Srebrenica 16, Bugojno, Jajce, Livno i Sarajevo 17, Bihać i Zenica 18, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 19, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj i Grude 20, Trebinje 21 i Mostar 22 stepena.

U BiH će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne očekuju se intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. U Hercegovini veći dio dana slab do umjeren jugozapadni vjetar, a u večernjim satima umjerena bura. Dnevne temperature od 19 do 26, na jugu od 25 do 29 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom