Bosna i Hercegovina     | 23.07.2018. 16:05 |

Ministar Kurić primio Holly Zardus, atašea za kulturu Ambasade SAD u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23.jula (FENA) – Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas u prvu zvaničnu nastupnu posjetu Holly Zardus, atašea za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, njenu zamjenicu Elizabeth Blumenthal i Lejlu Pašović Mustafić iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH.

Kurić i Zardus razgovarali su o mogućnostima saradnje u realizaciji projekta Brodvejskog mjuzikla pod nazivom „25th Annual Putnam County Spelling  Bee“ („25. takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam“) u kojem učestvuju mladi glumci i muzičari iz svih krajeva BiH zajedno sa autorskim timom iz SAD-a.

Kurić je naveo da je u protekle dvije godine, Ministarstvo kulture i sporta KS ostvarilo saradnju sa institucijama kulture izvan Kantona i podržalo mnoge projekte iz oblasti kulture u drugim bh. gradovima.

- Zato nam je od velikog značaja da su u ovaj projekt, pored Akademije scenskih umjetnosti i Muzičke akademije u Sarajevu, uključene i Akademija dramskih umjetnosti u Banjoj Luci te Akademija dramskih umjetnosti u Tuzli - kazao je ministar Kurić.

Ataše Zardus je zahvalila ministru na prijemu te naglasila da ovakvi projekti i kulturna saradnja predstavljaju najbolje mostove između različitih kultura.

- Sinergija bh. mladih umjetnika i autorskog tima iz SAD-a simbol su dugogodišnjeg partnerstva, prijateljstva i bliske kulturne saradnje između naše dvije države. Namjera nam je da ovaj Brodvejski mjuzikl prikažemo širom Bosne i Hercegovine i to u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Bijeljini, Tuzli, Zenici i Jajcu - naglasila je Zardus, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta