Sport     | 23.07.2018. 18:19 |

Snima se dokumentarni film o životu i smrti Želimira Vidovića Kelija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - U produkciji Televizije Sarajevo snima se dokumentarni film „Keli“, koji govori o životu i smrti Želimira Vidovića Kelija, legendarnog fudbalera Sarajeva i reprezentativca bivše Jugoslavije, koji je ubijen 17. maja 1992. godine pri povratku iz Bolnice na Dobrinju, gdje je vozio ranjene sugrađane.

U filmu autora novinara i publiciste Muhameda Bikića, učestvuju porodica Vidović, supruga Borjana i kćerke Dajana i Miana sa djecom.

U filmu govore Ahmed Osmić, kojeg je Keli vozio ranjenog u bolnicu, Amor Mašović, akademik Abdulah Sidran, Kelijevi saigrači iz Sarajeva Muhidin Teskeredžić, Mirza Kapetanović, Mehmed Janjoš, Faruk Hadžibegić, Nijaz Ferhatović,  Agim Nikolić i Zijad Švrakić, protivnici iz Željezničara Edin Bahtić i Branislav Berjan, te navijač i sportski djelatnik Mehmedalija Zilić, kao i mladi igrači FK Sarajevo.

Film se snima na autentičnim lokacijama grada Sarajeva, gdje je pokojni Keli živio, igrao, gdje je izgubio život i gdje je sahranjen, te ulici na Dobrinji i nogometnom igralište u Butmiru koje nose ime Želimira Vidovića Kelija.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo