Ekonomija     | 25.07.2018. 07:36 |

Potpisivanje ugovora za realizaciju projekta 'Sunčana strana Federacije BiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas će biti potpisani ugovori između Federalnog ministarstva okoliša i turizma i udruženja Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencije PRimera iz Mostara za realizaciju projekta „Sunčana strana Federacije BiH u 2018. godini.“

Ugovor će, uime Federalnog ministarstva okoliša i turizma, potpisati federalna ministrica Edita Đapo s predsjednikom udruženja Obala Art Centar Mirsadom Purivatrom i predstavnicom Agencije PRimera iz Mostara Snježanom Delić.

U skladu s Odlukom Vlade FBiH vrijednost tog projekta je 235.000 KM.

Uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Udruženje Obala Art Centar i Agencija Primera od jula do oktobra će organizovati umjetničke sadržaje koji imaju za cilj promociju i obogaćivanje kulturno-turističke i zabavne ponude Mostara i Sarajeva gdje će programi biti i održani.

Tokom ove turističke sezone, na različitim lokacijama u Sarajevu i Mostaru bit će realizovani brojni sadržaji u saradnji s kulturno-umjetničkim društvima, glumcima, likovnim umjetnicima, fotografima, profesionalcima iz gastro svijeta. 

Uz sudjelovanje umjetnika i iz drugih gradova, “Sunčana strana Federacije BiH 2018.” ujedno će promovirati i druge gradove u FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana