Bosna i Hercegovina     | 26.07.2018. 14:46 |

Vlada KS:Izmjene i dopune Programa održavanja i izgradnje saobraćajnica u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo je danas na sjednici prihvatila Izmjene i dopune Programa održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području KS za ovu godinu, a koji su predložili Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve KS.

Razlozi za pomenute izmjene odnose se na uvrštavanje sredstava dodijeljenih KS-u iz prikupljenih sredstava u okviru ubiranja akciza u iznosu od 1.470.000 KM, a koja su namijenjena za održavanje, rekonstruciju i izgradnju saobraćajnica u KS-u.

Prema programu u koji su uključene prihvaćene izmjene i dopune, tokom ove godine planirana je rekonstrukcija, izgradnja ili sanacija 68 saobraćajnica u KS, i to sredstvima u ukupnom iznosu od 16.006.000 KM.

Do sada je veći dio planiranih radova na terenu i izveden, dok je manji ostao da se realizira do kraja godine.

U Programu je posebno obrazložena i naglašena realizacija dva kapitalna projekta, a koja se odnose na izgradnju I i IX tranverzale sredstvima koja su osigurana u Budžetu KS u iznosu od 28.258.294,33 KM.

U okviru IX transverzale, istaknuto je kako je završena tenderska procedura koju je provela Općina Novi Grad, izabran izvođač radova, te najavljeno kako bi se što prije trebala započeti rekonstrukcija ulice Džemala Bijedića, i to sredstvima koja su osigurana u Budžetu KS.

Radovi na izgradnji II faze I transverzale, a koja se odnosi na izgradnju dionice od kružnog toka na Barama do ulaza u projektom planirani tunel kroz Kobilju Glavu, trebali bi započeti narednog mjeseca, jer su i za tu dionicu osigurana sredstva, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta