Ekonomija     | 26.07.2018. 15:56 |

Đapo razgovarala sa ambasadoricom Mongolije o mogućnostima suradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u nastupnu posjetu nerezidentnu ambasadoricu Mongolije u Bosni i Hercegovini Battungalag Gankhuurai, s kojom je razgovarala o mogućnostima bilateralne suradnje u oblasti zaštite okoliša i turizma.

Ambasadorica je naglasila da je građanima Mongolije BiH prilično poznata i da ima mogućnosti za suradnju, te da su građani Mongolije zainteresirani za posjetu Bosni i Hercegovini i obilazak njenih znamenitosti, saopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

Što se tiče zaštite okoliša, kazala je da se obje zemlje susreću sa sličnim izazovima, kao što je zagađenje zraka uzrokovano primjenom tradicionalnih energenata i industrija.

- Jedinstvo bh. različitosti je posebna vrijednost, jer je Bosna i Hercegovina oduvijek bila mjesto susreta različitih civilizacija, kultura i religija, Istoka i Zapada. Naša prirodna bogatstva - prekrasne rijeke, vodopadi, jezera i diljem svijeta poznate olimpijske planine - sve zajedno dovelo je Bosnu i Hercegovinu među poželjne turističke destinacije - kazala je Đapo, navode iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Predstavivši najbitnije znamenitosti i događaje u BiH, ministrica Đapo je naglasila kako je Bosna i Hercegovina mala zemlja, s mnogo znamenitosti, prirodnih ljepota i bogatim kulturno-historijskim naslijeđem.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH - Djeca iz povratničkih sredina poslala pisma podrške našim Zmajevima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo