Bosna i Hercegovina     | 27.07.2018. 12:44 |

Bećirović najavio formiranje ureda koji će se baviti problemima građana

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. srpnja (FENA) - Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP) u sklopu posjeta Hercegovini, obišao je i Mostar gdje je razgovarao s građanima te najavio formiranje posebnog ureda koji će se baviti žalbama i problemima građana.

U vrlo otvorenom razgovoru građani su Bećiroviću prenijeli da mnogo toga zamjeraju sadašnjim vlastima, te da ih osim teške ekonomske situacije za koju krive neodgovornu vlast, posebno boli neravnopravnost i nepravda koju doživljavaju, kao i osjećaj da su nezaštićeni i prepušteni sami. Upravo su to problemi na čije je rješavanje kao oporbeni zastupnik u Parlamentu BiH insistirao Bećirović, a čiji je rad nevladin sektor ocijenio visokom ocjenom, priopćeno je iz SDP-a BiH.

Građani Mostara poručili su Bećiroviću da ni pod kojim uvjetima ne smije odustati od borbe za pravedniju Bosnu i Hercegovinu u kojoj svi mogu živjeti slobodno i ravnopravno.

Od njega je također zatraženo da, kada postane član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, insistira na jednakosti svih pred zakonom i da bilo koja vrsta manjine ima ista prava kao i oni koji su većina.

Bećirović je istaknuo kako član Predsjedništva Bosne i Hercegovine mora biti istinski zaštitnik građana i da je upravo borba za prava svakog čovjeka jedan od njegovih glavnih motiva za kandidaturu.

Najavio je da će formirati poseban Ured koji će se baviti žalbama i problemima građana te obećao da će se zajedno sa svojim timom detaljno upoznati sa svakim pojedinačnim problemom.

Ponovio je da će biti narodni i terenski član Predsjedništva BiH čiji će ured biti čitava Bosna i Hercegovina.

Osim toga, podcrtao je kako je i u dosadašnjem radu mnogo polagao na mišljenje građana jer su oni ti koji najbolje vide što je dobro, a što loše u državi te da će mu, kao članu Predsjedništva BiH, građani biti najbliži suradnici na zajedničkom projektu izgradnje europske i pravedne države Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pravo na pravdu u Livnu: Prijave građana i reakcije pravosuđa na zloupotrebe koncesija

Projekt 'Pazite na svoje srce': Zdravstveno-edukativno druženje s građanima Tomislavgrada

U povodu Dana grada Konjica svečano otvoren Centar za pružanje usluga građanima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana