Bosna i Hercegovina     | 30.07.2018. 13:28 |

Počela sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Zajednička Komisija za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH počela je današnju sjednicu na kojoj se treba usaglasiti Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Podsjećamo, ovo zakonsko rješenje je u različitim tekstovima usvojeno u Predstavničkom domu i Domu narodu, te je neophodno njegovo usaglašavanje kako bi bilo omogućeno da zakon stupi na snagu.

- Radi se o predloženom zakonu koji je pretrpio dosta izmjena u Predstavničkom domu, a isto tako je jedan broj amandmana usvojen u Domu naroda – kazao je na početku sjednice predsjednik Komisije i dopredsjedavajući Doma naroda Jasenko Tufekčić.

Dodaje da ukoliko narednih dana ne dođe do dogovora da "ko god bio u poziciji da razmišlja da može blokadom ili bilo čim drugim doći do ovog zakona - tehnički to neće moći“.

- Zato sam na sjednicu pozvao one ljude koji su ulagali amandmane u Predstavničkom domu. Također, jedan dio amandmana je kontradiktoran drugima. Što se mene tiče, danas možemo razgovarati 24 sata, ali svaki sastanak bude li trajao duže od dva i po ili tri sata neće dati rezultat – poručio je Tufekčić.

Osim članova Komisije iz Predstavničkog doma i Dom naroda, kao i predstavnika nadležnih institucija, sjednici prisustvuju i predstavnici demobilisanih boraca koji već neko vrijeme insistiraju na usvajanju ovog zakona.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo