Bosna i Hercegovina     | 30.07.2018. 14:46 |

KS - Za projekte i programe iz oblasti zdravstva 45.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) – Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj potpisala je danas ugovore za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata 12 neprofitnih organizacija i udruženja iz oblasti zdravstva za 2018. godinu, sa njihovim predstavnicima.

Za te svrhe iz Budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je 44.975 KM.

Nakon provedene konkursne procedure, a na prijedlog Komisije za ocjenu i rangiranje pristiglih aplikacija, sredstva u pojedinačnim iznosima bit će doznačena: Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo, Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS.

Također će sredstva biti dodijeljena i Udruženju oboljelih od cerebralne dječije paralize KS, Udruženju obitelji djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", Udruženju "Život s Down sindromom FBiH" te Savezu udruženja osoba sa cerebralnom paralizom FBiH.

Sredstva će dobiti i Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija", Udruženje dijabetičara djece i omladine KS, Dijabetološko udruženje FBiH, Sportsko udruženje osoba s dijabetesom "DiaBiH", Omladinsko udruženje "Dobro djelo" i Omladinska organizacija "Osmijeh".

Svi projekti i programi odnose se na zdravstvenu zaštitu, prevenciju bolesti i promociju zdravlja, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu